Série postních receptů nám zdárně dospěla ke konci a nás nečeká nic lepšího, než ta správná hostina na Boží hod velikonoční. Čekají na vás recepty na kořeněnou pečeni, kopřivové zelí, kořínkovou polévku a známé velikonoční jidáše!

 

 

 

Přátelé,

rádi bychom vás upozornili na nový blog Hroznatovy akademie, kde najdete různé rozhovory a také zajímavosti z tepelského kláštera a jeho okolí.

V současné chvíli vám doporučujeme podívat se na rozhovory s opatem Kláštera premonstrátů Teplá Filipem Zdeňkem Lobkowiczem, O.Praem a s převorem tepelského kláštera Augustinem Janem Kováčikem, O.Praem.

Máte-li zájem, najdete náš blog na stránkách www.hroznatovaakademie.blogspot.com/

S radostí přinášíme další přírůstky do série Postní kuchyně!
Dnes se můžete těšit na kočičí tanec a zelí v bramborách.

Byly jsme nezvykle pilné, až se musíme pochválit, proto vám přinášíme další dva recepty do série o postní kuchyni! 
Dnes máme připravenou pučálku a tzv. žebrácké buchty a pařenec.

A opět tu máme pokrm postní kuchyně - tentokrát závin (možná spíše piroh) zvaný kulebjak! 

Vážení přátelé,
další rok se blíží ke konci a s tím přicházejí i vánoční svátky, ke kterým neodmyslitelně patří i příjemné teplo z Betlémského světla. Letošní rok si můžete vlastní plamínek zapálit mimo jiné i v opatské zahrádce tepelského kláštera.
Pro světýlko přijďte s vlastní lucerničkou do zahrádky 22. prosince 2020 od 12:00 do 21:00 hodin. Budete si také moci odnést malé překvapení, které pro vás připravil kolektiv Hroznatovy akademie.
Přejeme vám klidné svátky, mnoho zdraví, štěstí a úspěchů do Nového roku a těšíme se na brzké shledání na akcích v roce 2021.

 

 

 

 

Oznamujeme vám,

že v souladu s nařízením vlády České republiky bude od 12. října 2020 pozastavena veškerá činnost Hroznatovy akademie pro veřejnost. Jedná se o prohlídky historických interiérů, výstavy, kroužky pro děti i pro dospělé, výukové programy, dílny a další. Pozastavení činnosti platí do odvolání.

Již teď se na vás těšíme v lepších časech.

Strana 1 z 27